topbar
fejlec01

foetel Feketekagyló pennetésztával

Hozzávalók: (4 személyre) (620 kcal/ fő)

 

1 kg fekete kagyló

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

5 dkg vaj

5 dkg szárított paradicsom

40 dkg pennetészta

2 db citrom

só, bors

 

Elkészítési mód:

A kagylókat kefével jó erősen lesikáljuk és bő vízzel átmossuk. A fokhagymát karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A vajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldjét, a szárított paradicsomot, a kagylót és felöntjük 2 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük. 8-10 perc alatt készre főzzük. (Megj.: A kagylóknak ki kell nyílni, amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.) Menet közben enyhén sós forró vízben a tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a kagylóhoz és összekeverjük. Tálalásnál citrommal díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben