Hozzávalók:
(4 személyre)
(950 kcal/fő)
40 dkg báránylapocka
40 dkg báránycomb
10 dkg sertészsír
2 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. köménymag
5 dkg liszt
2 dl tejföl
só, bors
Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az átmosott, kockázott bárányhúst. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, zsírjára sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön puhára főzzük. A lisztet tejföllel simára keverjük és behabarjuk. Nokedlival esztétikusan tálaljuk.
Nokedli
Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db tojás
20 dkg liszt
só
Elkészítési mód:
A tojásokat a liszttel simára keverjük, sóval ízesítjük. 2 l forrásban lévő, enyhén sós vízben nokedliszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk és addig főzzük, míg a nokedlik a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük.