topbar
fejlec01

foetel Báránypaprikás nokedlivel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)
(950 kcal/fő)

40 dkg báránylapocka
40 dkg báránycomb
10 dkg sertészsír
2 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. köménymag
5 dkg liszt
2 dl tejföl
só, bors

 

Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az átmosott, kockázott bárányhúst. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, zsírjára sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön puhára főzzük. A lisztet tejföllel simára keverjük és behabarjuk. Nokedlival esztétikusan tálaljuk.

Nokedli

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db tojás
20 dkg liszt

 

Elkészítési mód:
A tojásokat a liszttel simára keverjük, sóval ízesítjük. 2 l forrásban lévő, enyhén sós vízben nokedliszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk és addig főzzük, míg a nokedlik a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben