topbar
fejlec01

Főétel Bőrén sült lazac spárgával zöldborsócsírával burgonya gratinnal

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg lazacfilé
60 dkg spárga
1 cs. zöldborsócsíra
5 dkg vaj
2 db. citrom
½ dl olívaolaj

 

Elkészítési mód:

A halszeleteket meglocsoljuk a 2 citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk és 20 percre hűtőbe tesszük. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk a halról.) Kevés olívaolajat felhevítünk egy teflonserpenyőben, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Amikor a vaj habzik, locsoljuk meg vele a halszeleteket. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani. A tisztított spárgát enyhén sós vízben egy forralásig roppanósra főzzük, vajon megpároljuk és köretként kínáljuk a burgonya gratinnal a bőrénsült lazacszeletek mellé.

 

Burgonya gratin

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg hámozott burgonya
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, szerecsendió

Elkészítési mód:

4 db egyszemélyes sütőtálat kivajazunk, a felszeletelt burgonyákat rétegezve belerakjuk, közben minden réteget megsózunk és meghintünk egy csipet frissen őrölt szerecsendióval. A tejszínt elkeverjük a zúzott fokhagymával és ráöntjük a burgonyára. 160 °C-os előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Azt követően levesszük az alufóliát, rádaraboljuk a vajat és további 30 percig aranybarnára sütjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben