Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Bazsalikommal fűszerezett libamell és libamáj rukkola saláta ágyon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 főre)(660 kcal)

 

 

  • 60 dkg hízott libamell
  • 40 dkg hízott libamáj
  • 1 cs. friss bazsalikom
  • 40 dkg rukkola saláta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 dl olaj (a hús pácolásához)
  • 1 dl tej (a máj érleléséhez)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 db citrom
  • só, bors


Elkészítési mód:
A libamelleket sóval bedörzsöljük, majd apróra vágott bazsalikom leveleket adunk hozzá, és annyi olajjal felöntjük, hogy ellepje. A libamájhoz darabolt fokhagymát adunk és felöntjük tejjel. 2 napig hűtőben érleljük. Sütés előtt a libamell bőrét bekockázzuk és rostlapra téve állandó forgatás mellett szép aranybarnára sütjük. A libamájról a tejet szalvétával felitatjuk és langyos vizes késsel felszeleteljük. A szeleteket a rostlapon 1-1 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a rukkolával és olívaolajjal összekeverjük, sóval, borssal citrommal ízesítjük. A salátát tányérra adagoljuk, ráhelyezzük a libamellet és a libamáj szeleteket, azután friss bazsalikom levéllel díszítjük.
 

Hízott libamell 0,6 kg 2990 Ft/kg 1 794 Ft
Hízott libamáj 0,4 kg 7990 Ft/kg 3 196 Ft
Bazsalikom 1 cs. 299 Ft/cs 299 Ft
Rukkola saláta 0,4 kg 3199 Ft/kg 1 279 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
Póréhagyma 1 db 160 Ft/db 160 Ft
Olaj 0,1 l 379 Ft/l 38 Ft
Tej 0,1 l 189 Ft/l 19 Ft
Citrom 0,1 kg 599 Ft/kg 60 Ft
       
      6855 Ft: 4 = 1715 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben