Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Bélszín baconbe tekert spárgával, burgonyagolyóval

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (790 kcal/fő)

 

  • 60 dkg bélszín
  • 2 cs. spárga
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg mustár
  • 2 db zsemle
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A bélszínt felszeleteljük, tenyérrel megnyomogatjuk, sós-borsos mustárral bedörzsöljük és olajban ízlés szerint mindkét oldalát megsütjük. A tisztított spárgát enyhén sós vízben egy forralásig roppanósra főzzük, körbetekerjük bacon szalonnával, vajon megpároljuk. A zsemlét kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk, ráhelyezzük a bélszínt, majd esztétikusan tálaljuk a burgonyagolyóval és a spárgával.


Burgonyagolyó
Hozzávalók:
(4 személyre)

 

  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Lisztes deszkán kinyújtjuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd vizes kézzel egyforma golyókat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük.

 

 

Bélszín 0,6 kg 4960 Ft/kg 2 976 Ft
Spárga 2 cs. 799 Ft/cs 1 598 Ft
Bacon szalonna 0,2 kg 2590 Ft/kg 518 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Mustár 0,1 kg 599 Ft/kg 60 Ft
Zsemle 2 db 20 Ft/db 40 Ft
Burgonya 0,4 kg 349 Ft/kg 140 Ft
Liszt 0,1 kg 149 Ft/kg 15 Ft
Tojás 1 db 40 Ft/db 40 Ft
Olaj 0,1 l 369 Ft/l 37 Ft
       
      5489 Ft: 4 = 1370 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben