Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Húsgombóc leves Ádi módra

Hozzávalók: (4 személyre)

  • Csontlé
  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • pár szem egész bors

Húsgombóc

  • 5 dkg darált marhahús
  • 5 dkg darált császár szalonna
  • 5 dkg darált sertés szűzérme
  • 5 dkg búzadara
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors, Vegeta

  

Elkészítési mód:

Csontleves

A csontokat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni, ha felforr lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 2-3 óráig főzzük.

Húsgombóc

A hagymát, a bazsalikomleveleket, a petrezselyemzöldjét, a fokhagymát finomra vágjuk és forró olajon enyhén megpirítjuk. A darált húsokkal, a búzadarával, a tojással az egészet összegyúrjuk. Sóval, borssal, Vegetával beízesítjük. 30 percig hűtőben pihentetjük. A húsmasszából egyenlő húsgombócokat formálunk.

Menet közben a csontlevest leszűrjük és belerakjuk a húsgombócokat. Kis lángon, kb. 30 perc alatt készre főzzük.