Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Illatos hagymaleves

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 1 kg sertéscsont
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db friss bazsalikomlevél
  • 2 db babérlevél
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál szegfűbors
  • só, bors, vegeta
  • 1 evőkanál olaj

 

 

Elkészítési mód:       

 

A csontot feltesszük hideg vízbe főni. Ha felforrt, akkor a habját leszedjük, sóval, borssal, vegetával ízesítjük, majd szegfűborssal, bazsalikommal, babérlevéllel illatosítjuk. Lassú tűzön gyöngyöztetve 2 órán keresztül főzzük, majd leszűrjük. Menet közben forró olajon világosbarnára pirítjuk a karikákra szeletelt vöröshagymát. Kb.30 percig főzzük. Tálalásnál megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.  Fokhagymás pirítóst ajánlok mellé. 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben