Kapros pulyka raguleves

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 20 dkg pulykamell filé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 csokor friss kapor
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • só, Vegeta

Elkészítési mód:

A kockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott húst, a zöldségeket, a finomra vágott kaprot és fedő alatt megpároljuk. Azután meghintjük liszttel s jól összekeverjük, sóval, vegetával beízesítjük, felöntjük 1 l vízzel, majd felforraljuk, hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön készre főzzük. Menet közben a tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben