Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Kedvenc gulyáslevesem

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 20 dkg sertés szűzérme
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg gyulai kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg tisztított burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • egy csipet őrölt kömény
  • egy csipet bors
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 1 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • só, vegeta

 

 

Elkészítési mód:       

 

A sertés szűzérmét, a szalonnát, a hagymát, a TV paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra, a kolbászt karikákra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, utána hozzáadjuk a zöldségeket, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymát, valamint a kockákra vágott paprikát, paradicsomot és a burgonyát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, köménnyel, borssal, sóval, vegetával beízesítjük. Sűrű kevergetés mellett, fedő alatt megpároljuk, majd zsírjára sütjük és felöntjük 2 l vízzel. Intenzív lángon felforrósítjuk és evőkanállal beleszaggatjuk a tojásból, lisztből kavart galuskát. Az egészet puhára főzzük. Ha a folyadék elpárolog, pótolhatjuk. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.