Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Korhelyleves gyulai módra

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

·         50 dkg savanyú káposzta

·         2 pár virsli

·         20 dkg gyulai kolbász

·         10 dkg kolozsvári szalonna

·         1 kis fej vöröshagyma

·         1 csomó kapor

·         1 gerezd fokhagyma

·         2 evőkanál liszt

·         1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika

·         1 dltejföl

·         1 evőkanál olaj

·         só, bors

 

Elkészítési mód:       

A kockákra vágott hagymát és szalonnát valamint a karikákra vágott virslit, a gyulai kolbászt és a zúzott fokhagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, őrölt paprikával meghintjük, belerakjuk a savanyú káposztát, jól összekeverjük, fedő alatt pár percig dinszteljük. Majd felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Menet közben olajon a lisztet megpirítjuk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, vagyis egy világosbarna rántást készítünk. Beleöntjük a kikevert tejfölt, összekeverjük s ezzel besűrítjük a levest. Forrón tálaljuk.