topbar
fejlec01

2020032801

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg édesburgonya
2 db tojássárgája
1 dl tejszín
20 dkg reszelt trappista sajt

 

Elkészítési mód:
A megtisztított édesburgonyát felkockázzuk, lábasba tesszük, felöntjük 1 l vízzel, sóval ízesítjük, puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Egy forralás után a tojássárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk. A reszelt sajtból egyenlő halmokat szórunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sütőben 200° C-on, néhány perc alatt ropogósra sütjük, azután levesfeltétként tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben