topbar
fejlec01

leves Kakukkfüves mandulás burgonyakrémleves

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
5 dkg szeletelt mandula
2 szál friss kakukkfű
2 ek. olaj
1 ek. liszt
2 dkg vaj

Elkészítési mód:
A vöröshagymát kockákra, a héjától megtisztított burgonyát karikákra, a kakukkfüvet finomra vágjuk. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a burgonyát és a kakukkfüvet, megszórjuk liszttel, egy forralás után felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, tejföllel dúsítva még egyszer felforraljuk. Vajon pirított, szeletelt mandulával tálaljuk, és meghintjük kakukkfűvel.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben