Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi menü

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Elérkezett az év egyik legszebb ünnepe, a szenteste. Ilyenkor összegyűlik a család, átjárja az otthonokat a szeretet és a béke, igyekszünk kitenni magunkért, hogy finomabbnál finomabb ételekkel örvendeztethessük meg szeretteinket. A szokásoknak megfelelően az ünnepi asztalról nem maradhat el a halászlé és a sokak által kedvelt flódni sem! A menü 1820 kcal/ fő értéket tartalmaz, az ára pedig 2125 Ft. / fő!
Ezzel kívánok minden kedves olvasónak szeretetben gazdag, békés karácsonyt!
Fásy Ádám

 

 

Vegyes halászlé (320 kcal)
Hozzávalók:
(4 személyre)


• 50 dkg pontyfej és farok
• 50 dkg harcsafej
• 25 dkg harcsafilé
• 25 dkg pontyfilé
• 5 db paradicsom
• 3 db zöldpaprika
• 2 dkg őrölt paprika
• 1 dkg erős őrölt paprika
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 fej vöröshagyma
• só


Elkészítési mód:
A tisztított, kockázott pontyfilét és harcsafilét besózzuk, hűtőbe rakjuk. A tisztított halfejeket és halfarkat, a tört fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát egy fazékba beletesszük. Sűrű kevergetés mellett jól megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, sóval beízesítjük. 2 l vízzel felöntjük, felforraljuk, majd lassú tűzön 3 órán keresztül főzzük. Minden passzírozás nélkül szitán átszűrjük. A leszűrt halászlevet visszatesszük a tűzre, jól felforraljuk és belerakjuk a harcsaszeleteket. Kb. 8-10 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, az erejét cseresznyepaprikával fokozhatjuk.

 


Rántott harcsafilé garnélanyárssal, vadrizzsel és rösztivel (650 kcal)

Hozzávalók:
(4 személyre)


• 80 dkg afrikai harcsafilé
• 4 db tojás
• 20 dkg zsemlemorzsa
• 30 dkg vadrizs
• 5 dkg vaj
• 30 dkg garnélafarok
• 1 g. fokhagyma
• 1 db hámozott paradicsom konzerv
• só
• olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A halfilét rudakra szeleteljük, sóval ízesítjük, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Közben enyhén sós vízben megfőzzük a vadrizst, lecsepegtetjük, vajon megpároljuk. A garnélarákfarkakat felhúzzuk fapálcikára, fokhagymás-paradicsomos olajban megforgatjuk, és rostlapon megsütjük. A vadrizzsel és a rösztivel, esztétikusan díszítve tálaljuk.

 

Röszti (270 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

• 80 dkg burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 5 dkg vaj
• 2 ek. olaj
• só, bors

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.

 


Karácsonyi flódni (580 kcal/fő)
Hozzávalók:
(10 személyre)


• 80 dkg liszt
• 50 dkg margarin
• 30 dkg cukor
• 10 dkg méz
• 1/2 t. sütőpor
• 1 dl tejföl
• 2 tojás
• kb. 1 dl tej (amennyit a tészta felvesz)
• 1 db cirom reszelt héja
• egy csipet só


A töltelékhez:
Alma:
• 40 dkg alma
• 10 dkg cukor
• citromhéj
• fahéj, szegfűszeg
• 5 dkg zsemlemorzsa

Dió:
• 40 dkg darált dió
• 15 dkg méz
• 10 dkg cukor
• 2 dl tej
• fahéj

Mák:
• 40 dkg darált mák
• 15 dkg méz
• 10 dkg cukor
• 2 dl tej
• narancshéj

A tetejére:
• 1 tojássárgája
Egyéb:
• 10 dkg baracklekvár


Elkészítési mód:
A megpucolt, lereszelt almát összekeverjük a cukorral, a lereszelt citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük, majd megfőzzük. Szűrő segítségével lecsurgatjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. A diót és a mákot külön – külön a hozzávalókkal elkeverjük, megfőzzük, majd félrerakjuk.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amelyet 5 részre osztunk, és vékonyra nyújtunk. Kivajazott tepsibe tesszük az első réteget, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elterítjük rajta az almatölteléket. A következő réteggel lefedjük, megkenjük baracklekvárral, és a mák felét elterítjük rajta. Azután ismét lefedjük, megkenjük lekvárral, majd a dió felét elterítjük rajta. Ezt a műveletet ugyanígy ismételjük: mák, tészta, lekvár, dió, tészta. A sütemény tetejét megkenjük tojássárgájával, bevagdaljuk, és 160 °C-on kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Tipp: Aki szereti, a tölteléket megbolondíthatja mazsolával!
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben