Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Szilveszteri menü

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szilveszter estéjén búcsút veszünk az óévtől annak minden bújával, bajával együtt, hogy új reményekkel, tervekkel vághassunk neki az újévnek. Összegyűlnek a családok, barátok, tradicionális ételeket és italokat fogyasztunk, szokásokat őrzünk. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem egész éves figyelmüket és támogatásukat. Sikerekben és élményekben gazdag boldog újesztendőt kívánok minden kedves olvasónak! A menü 1560 kcal/ fő értéket tartalmaz, az ára pedig 1010 Ft. / fő.
Fásy Ádám

 

 

Babos káposztás korhelyleves füstölt csülökkel (350 kcal/ fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 db füstölt első csülök
  • 10 dkg bab
  • 1 kis vöröshagyma
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. olaj


Elkészítési mód:
A főzés előtti napon a babot beáztatjuk. A csülköt megfőzzük, a sós léből 2 dl-t félrerakunk, a csülköt kicsontozzuk, fóliába csomagoljuk és lepréseljük. A tisztított vöröshagymát kockákra, a káposztát apróra, a zöldségeket karikákra, a fokhagymát finomra vágjuk és a lecsurgatott babbal együtt olajon megpároljuk. Azután felöntjük 6 dl vízzel, a füstölt csülök sós levével és készre főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest, ha szükséges sóval ízesítjük. Egy forralás után a felszeletelt csülökkel ízlésesen tálaljuk.

 

Malackaraj filé koktélparadicsommal (750 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg malackaraj filé
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek. tökmagolaj

 

Elkészítési mód:
A filézett malackarajt besózzuk, fóliába tekerjük, azután 220 °C-os előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, tökmagolajjal meglocsoljuk és aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután éles késsel felszeleteljük. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, majd koktélparadicsommal kínáljuk.

 

 

Csokis fánk (460 kcal/ fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • olaj (a sütéshez)

A csoki mázhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj


Elkészítési mód:
Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. Az élesztős tejjel jól összekeverjük a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet, azután kézzel hólyagosra dagasztjuk. A tésztából cipót formálunk, tálba tesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ha nincs, akkor megfelel egy 6 cm átmérőjű bögre vagy pohár is. A fánkok közepét ujjunkkal benyomkodjuk és forró olajban szép barnára sütjük mindkét oldalát. A kész fánkokról az olajat szalvétával felitatjuk. Közben a mázhoz a vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük (csoki mázat készítünk), majd a fánkokat belemártjuk és fogyasztásig hűtőszekrénybe rakjuk. Tálaláskor ízlés szerint díszítve kínáljuk.
 

Füstölt első csülök 1,5 kg 689 Ft/kg 1033 Ft.
Bab 0,1 kg 899 Ft/kg 90 Ft.
Savanyú káposzta 0,2 kg 499 Ft/kg 100 Ft.
Sárgarépa 0,15 kg 85 Ft/kg 13 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,15 kg 399 Ft/l 60 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 89 Ft/kg 9 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1399 Ft/kg 14 Ft.
Tejföl 0,1 l 663 Ft/l 66 Ft.
Liszt 0,05 kg 149 Ft/l 7 Ft.
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
       
      1411 Ft: 4 = 350 Ft/fő
Malackaraj filé koktélparadicsommal (4 személyre)    
       
Malackaraj filé 0,8 kg 1400 Ft/kg 1120 Ft.
Vaj 0,1 kg 1600 Ft/kg 160 Ft.
Koktélparadicsom 0,4 kg 1199 Ft/kg 480 Ft.
Tökmagolaj 0,04 l 9076 Ft/l 363 Ft.
       
      2123 Ft: 4 = 530 Ft/fő
       
Csokis fánk(4 személyre)      
       
Liszt 0,2 kg 149 Ft/kg 30 Ft.
Tej  0,1 l 179 Ft/l 18 Ft.
Élesztő 0,02 kg 1100 Ft/kg 22 Ft.
Porcukor 0,05 kg 318 Ft/kg 16 Ft.
Vaj 0,07 kg 1600 Ft/kg 112 Ft.
Tojás 2 db 60 Ft/db 120 Ft.
Cukor 0,15 kg 298 Ft/kg 44 Ft.
Kakaópor 0,05 kg 3196 Ft/kg 160 Ft.
       
      522 Ft: 4  =   130 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 1010 Ft. / fő