Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Húsvéti menü 2018

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Fácánhúsleves gazdagon (280 kcal)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  •  
  • 80 dkg fácán
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zeller
  • 1 cs. zellerzöld
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg fokhagyma
  • 15 dkg csigatészta
  • só, szemes bors


Elkészítési mód:

A jól megtisztított fácánt átmossuk, beletesszük egy nagyobb fazékba, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a fácánt, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével. Egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.

 

Húsvéti lakoma (760 kcal)

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

 

  • 1 db báránycomb
  • 1 db nyúl májával
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 g. fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 6 db tojás
  • 50 dkg erdei gyümölcs mix (mélyhűtött)
  • 1 t. majonéz
  • szemes bors, só

 

Elkészítési mód:

A combot a faggyútól megtisztítjuk, hurokkötéssel 2-3 cm-enként a zsineget feszesre húzva végigkötözzük spárgával és így adunk egy hengerformát a húsnak. Egy lábasban a zsírt felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt báránycombot, a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Lepirítjuk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük és alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60 °C-on abáljuk). A nyulat darabokra szedjük, azután sóval az egészet bedörzsöljük. A felsőcombot kifilézzük és nyúlmájjal megtöltjük. A húsrészeket egyenként darabolt hagymával és fokhagymával fóliába tekerjük, azt követően tepsibe rakjuk, 1 dl vízzel felöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk. A fóliából kicsomagoljuk és kb. 10 percig tovább sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A báránycombról levágjuk a spárgát, a nyúllal együtt felszeleteljük, majd a saját levébe visszarakjuk és melegen tartjuk. Közben a tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikk-cakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, dresszing zsák segítségével a tojás aljába visszatöltjük és a kalapját ráhelyezzük. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízbe kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Ízlésesen tálaljuk.

 

 

 

 

Kakaós kuglóf (450 kcal/fő)

Hozzávalók:
(10 személyre)


40 dkg liszt
25 dkg cukor
5 db tojás
0,5 dl tej
2 dl olaj
1 cs. vaníliás cukor
2 dl langyos víz
1 cs. sütőpor
10 dkg kakaó


Elkészítési mód:
A tojássárgákat a cukrokkal, a vízzel és az olajjal botmixerrel turmixoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a tésztába és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adaghoz hozzáadjuk a tejben elkevert kakaóport. Sütőpapírral kibéleljük a kuglófformát és a kétféle tésztát egymásra kanalazva, rétegezve elterítjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Naranccsal díszítve tálaljuk.

 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Fácánhúsleves gazdagon  (4 személyre)       
       
Fácán 0,8 kg 2799 Ft/kg 2239 Ft.
Sárgarépa 0,2 kg 249 Ft/kg 50 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,2 kg 699 Ft/kg 140 Ft.
Zeller 0,15 kg 299 Ft/kg 45 Ft.
Zellerzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
Zöldborsó 0,15 kg 499 Ft/kg 75 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 109 Ft./cs 109 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 159 Ft/kg 16 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1499 Ft/kg 15 Ft.
Csigatészta 0,15 kg 795 Ft/kg 120 Ft.
       
      2908 Ft./4=  725 Ft./fő
       
Húsvéti lakoma (4 személyre)      
       
Báránycomb 1 kg 2699 Ft/kg 2699 Ft.
Nyúl májával 1 db 1700 Ft/db 1700 Ft.
Vöröshagyma 0,3 kg 159 Ft/kg 48 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 109 Ft./cs 109 Ft.
Mangalicazsír 0,05 kg 1398 Ft/kg 70 Ft.
Tojás 6 db 50 Ft/db 300 Ft.
Erdei gyümölcs mix (mirelit) 0,5 kg 1633 Ft/kg 816 Ft.
Majonéz 1 t. 375 Ft/t 375 Ft.
       
      6147 Ft: 4 = 1535 Ft/fő
       
Kakaós kuglóf  (10 személyre)      
       
Liszt 0,4 kg 155 Ft/kg 62 Ft.
Cukor 0,25 kg 319 Ft/kg 80 Ft.
Tojás 5 db 50 Ft/db 250 Ft.
Tej 0,05 l 179 Ft/l 9 Ft.
Olaj 0,2 l 379 Ft/l 76 Ft.
Vaníliás cukor 1 cs. 89 Ft/cs 89 Ft.
Sütőpor 1 cs. 45 Ft/cs 45 Ft.
Kakaó 0,1 kg 3133 Ft/kg 313 Ft.
       
      924 Ft: 10 = 90 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 2350 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben