Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Húsvéti bőségtál

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A húsvét a kereszténység egyik legbecsesebb ünnepe. Pénteken szigorú böjtöt tartunk, azután a szombat a könnyed, hús nélküli étrenddel folytatódik. Vasárnap Jézus feltámadását ünnepeljük, húsvéthétfőn pedig igazi lakomát csapunk. Én ezzel a bőségtállal kívánok kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves olvasónak! Az ebéd 920 kcal/ fő értéket tartalmaz, az ára pedig 2245 Ft. / fő.

 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

  • 60 dkg báránybordafilé
  • 80 dkg bárányoldalas
  • 60 dkg sertésszűzérme
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só, bors


Tojássaláta

  • 8 db tojás
  • 10 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl citromlé

 

  • Köret
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. petrezselyemzöld


Zöldségek (a díszítéshez)

  • 1 fej lollo saláta
  • 1 cs. retek
  • 1 dob. retekcsíra
  • 2 db kígyóuborka
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 1 db póréhagyma

 

 


Elkészítési mód:
A filézett báránybordát és a bárányoldalast sóval, borssal bedörzsöljük, tepsire rakjuk, hozzáadjuk a tisztított, darabolt fokhagymát, a vöröshagymát és a rozmaringot. Vízzel felöntjük, alufóliával lefedjük, 200 °C-os előmelegített sütőben egy órán keresztül pároljuk. Ezt követően a fóliát levesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és aranybarnára pirítjuk. A sertésszűzérmét lehártyázzuk, sóval bedörzsöljük, egészben forró olajban megforgatjuk és rövid idő alatt rozéra sütjük. Közben 10-15 perc alatt enyhén sós, lobogó vízben a tojást keményre főzzük, azután hideg vízzel lehűtjük, héjától megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, majd citromlével és sóval ízesítjük. A kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, utána vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük. A filézett, felszeletelt húsokat salátaágyra tálaljuk a tojássalátával és a petrezselymes burgonyával együtt. Zöldségekkel díszítve, esztétikusan kínáljuk.
 

 


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben