Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Márton napi menü

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hagyomány szerint, aki Márton-napján nem eszik libát, az egész évben éhezik! Én nem szeretném, hogy ez így legyen, ezért tepertővel és májjal kedveskedem. Az ünnep idején országszerte lakomákat rendeznek, éppen azért, hogy egész évben bőven ehessenek, ihassanak. Régen úgy tartották, minél többet isznak, annál egészségesebbek lesznek. Ám ez az esemény ősidők óta a tél kezdetét is jelenti. "Ha jókedvű Márton, kemény tél lesz, ha borús Márton, borongós tél" - mondja a rigmus. Az ebéd 2350 kcal/ fő értéket tartalmaz, az ára 2.285 Ft./fő.


Az ételek elkészítéséhez sok sikert, elfogyasztásához jó étvágyat kívánok!
Fásy Ádám

 

 

Libatepertő (600 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 1 kg bőrös libaháj
  • 2 dl víz
  • 2 ek. tej


Elkészítési mód:
A libahájat megtisztítjuk, bő vízzel átmossuk. 5 cm-es kockákra vágjuk, majd lábosba rakjuk, hozzáadjuk a vizet, fedő alatt, közepes lángon kb. 30 percig pároljuk, menet közben többször megkeverjük. Amikor barnulni kezd, a zsírt merőkanállal lemerjük róla, majd hozzáadjuk a tejet és állandó kevergetés mellett aranybarnára sütjük. Leszűrjük, megsózzuk és lilahagymával tálaljuk.

 

 

Libamáj birsalmachutney-val, jázminrizzsel ( 1400 kcal/fő)

 

Libamáj
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg hízott libamáj
  • liszt
  • 10 dkg vaj
  • bors, só


Elkészítési mód:
A májat felszeleteljük, mind a két oldalát lisztbe mártjuk és vajban rövid idő alatt megsütjük, majd sóval, borssal meghintjük. Tálalásig melegen tartjuk.

 

Birsalmachutney
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 üv. birsalma kompót
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 1 tk. őrölt szegfűbors
  • 1 tk. chilipaprikaszósz
  • 1 karika friss gyömbér

 

Elkészítési mód:
A birsalma kompótot, a vöröshagymát, a kicsumázott paprikát, a hámozott gyömbért és a héjától leforrázott paradicsomot apróra vágjuk. Olívaolajon lesütjük, majd a kompót levével felöntjük, kakukkfűvel, szegfűborssal, sóval, chilipaprikaszósszal fűszerezzük. Folyadék pótlásával, állandó kevergetés mellet, lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre főzzük, majd botmixerrel krémesítjük.

 

Jázminrizs
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma

 

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 1 l vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, lefedjük tiszta konyharuhával, majd 20 percig állni hagyjuk, és a hagymát kivesszük belőle. Ízlésesen díszítve a máj és a chutney mellé tálaljuk.

 

 

Diós répatorta (350 kcal / fő)
Hozzávalók: (10 személyre)

 

A tésztához:

  • 25 dkg barna cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 db narancs reszelt héja

 

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor

 

A tetejére:

  • 5 dkg baracklekvár
  •  

A mázhoz:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 50 ml habtejszín

 

Elkészítési mód:
A cukrokkal habosra vert tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a liszteket, a sütőport, a darált diót és a fűszereket. Ezt követően beletesszük a lereszelt sárgarépát és narancs héját. Kivajazott tortaformában, 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Menet közben a krémsajtot szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt citrom héját és a porcukrot. A kihűlt tortát keresztbe vágjuk, annak alsó részét beborítjuk a krémmel, azután rátesszük a tetejét és baracklekvárral megkenjük. Végül elkészítjük a mázat. A fehércsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk.

 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Libatepertő (4 személyre)      
       
bőrös libaháj  1 kg 775 Ft/kg 775 Ft
tej  0,02 l 179 Ft/l 4 Ft
       
      780 Ft.: 4=  195 Ft. / fő
       
Libamáj birsalmachutney-val, jázminrizzsel   (4 személyre)    
       
libamáj 0,80 kg 7 500 Ft/kg 6 000 Ft
vaj 0,10 kg 2495 Ft/kg 250 Ft
birsalma kompót 1 üv.  620 Ft/üv. 620 Ft
olívaolaj 0,04 l  2 585 Ft/l 103 Ft
kápia paprika 0,10 kg 799 Ft/kg 80 Ft
vöröshagyma 0,20 kg 239 Ft/kg 48 Ft
paradicsom 0,30 kg 430 Ft/kg 130 Ft
morzsolt kakukkfű  1 tk. 255 Ft/cs. 36 Ft
őrölt szegfűbors 1 tk. 135 Ft/cs. 27 Ft
chilipaprikaszósz  0,02 l 3 995 Ft/l 80 Ft
gyömbér 0,02 kg 999 Ft/kg 20 Ft
rizs 0,30 kg 385 Ft/kg 116 Ft
       
      7.510 Ft.: 4=  1.880 Ft. / fő
       
Diós répatorta (10 személyre)      
       
rétesliszt 0,15 kg 300 Ft/kg 45 Ft
finomliszt 0,15 kg 155 Ft/kg 25 Ft
tojás  3 db 48 Ft/db 145 Ft
sárgarépa  0,4 kg 250 Ft/kg 100 Ft
porcukor  0,2 kg 299 Ft/kg 60 Ft
barna cukor  0,25 kg 600 Ft/kg 150 Ft
vaj 0,1 kg 1300 Ft/kg 130 Ft
olaj   0,1 l 379 Ft/l 40 Ft
darált dió  0,1 kg 3400 Ft/kg 340 Ft
vaníliás cukor   1 cs. 69 Ft/cs. 69 Ft
sütőpor   2 tk. 49 Ft/cs. 25 Ft
őrölt fahéj  1 tk. 74 Ft/cs. 20 Ft
őrölt szegfűszeg  1 tk. 299 Ft/cs. 70 Ft
őrölt gyömbér   1 tk. 199 Ft/cs. 50 Ft
fehér csokoládé 0,1 kg 2600 Ft/kg 260 Ft
krémsajt  0,25 kg 1400 Ft/kg 350 Ft
citrom 0,1 Kg 700 Ft/kg 70 Ft
narancs  0,1 Kg 500 Ft/kg 50 Ft
baracklekvár   0,05 kg 650 Ft/kg 33 Ft
habtejszín 0,05 l 1700 Ft/l 85 Ft
       
      2.120 Ft: 10 = 210 Ft./fő
       
    Ebéd ára: 2.285 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben