topbar
fejlec01

punksd03

 

 

 

 

 

Lúdgége leves fodros metélttel (450 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

 

1 kg libanyak

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 kis fej zeller

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyemzöld

5 dkg zöldborsó

20 dkg fodros metélt

pár szem egész bors

Elkészítési mód:

A libanyakat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. A zöldborsó kivételével belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük. Menet közben 2 dl levesben kb. 5-10 perc alatt megfőzzük a zöldborsót és a fodros metéltet. A levest leszűrjük, a főt lúdgégével, a kockákra vágott zöldségekkel, zöldborsóval és a fodros metélttel forrón tálaljuk.

 

 

Savanyú káposztás ludaskása ( 600 kcal/fő)

Hozzávalók (4 személyre)

 

1 kg libaaprólék (szárny, zúza, szív)

30 dkg savanyú káposzta

2 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1 kis fej zeller

3 db friss bazsalikomlevél

1 csomó petrezselyemzöld

1 csomó kapor

1 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

30 dkg rizs

szemes bors, só, Vegeta

 

Elkészítési mód:

Az aprólékokat megtisztítjuk, átmossuk, beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel és felforraljuk. A levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük 1 l vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, majd belehelyezzük a tisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön kb. 3 óra alatt puhára főzzük. Menet közben merőkanállal a zsírt leszedjük a leves tetejéről egy lábasba, azután a savanyú káposztát belerakjuk és fedő alatt puhára pároljuk. A kész levest szűrőn keresztül leszűrjük. A szárnyakról a húst lefejtjük és kockákra vágjuk a belsőségekkel és a zöldségekkel együtt. A levesbe belerakjuk a rizst, állandó kevergetés mellett puhára főzzük, majd belerakjuk a káposztát, a kockázott húsokat, a belsőségeket, a zöldségeket és összekeverjük. Konyharuhával lefedjük, fedőt tesszük rá. 10-15 perc után tálaljuk.

 

Rozmaringos libamell sült tökkel (650 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

 

1 kg kicsontozott bőrös libamell

1 szál rozmaring

2 gerezd fokhagyma

kb. 0,5 kg sütőtök

1 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:

A megmosott libamell bőrét bekockázzuk, jól besózzuk, rozmaringgal és a fokhagymával alufóliába betekerjük. A sütőtököt jól megmossuk, négyfelé vágjuk, a magját kikanalazzuk, szintén alufóliába tekerjük, és egy tepsibe belerakjuk a hússal együtt. 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, azután kibontjuk a húst és a tököt a fóliából, meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Mézes krémes (650 kcal/fő)

Hozzávalók: (10 személyre)

 

A tésztához:

50 dkg liszt

10 dkg cukor

1 dl méz

2 db tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

1 tk. szódabikarbóna

 

A krémhez:

15 dkg liszt

5 dl tej

20 dkg vaj

15 dkg cukor

 

Fehér csokimáz:

10 dkg fehércsokoládé

5 dkg vaj

1 dl tejszín

 

Elkészítési mód:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Krém: A lisztet a tejjel simára keverjük és lassú lángon krémesre sűrítjük. A vajat, a cukrot hozzáadjuk és botmixerrel habosra keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük.

Fehér csokimáz: A fehércsokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük, s meghintjük fahéjas cukorral.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben