topbar
fejlec01

 

Malaccomb illatosan narancsmártással

Hozzávalók (4 személyre)

1 db malaccomb

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 fej zeller zöldjével

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 csomó petrezselyemzöld

1 tk. őrölt szegfűbors,

1 tk. őrölt szegfűszeg

1 tk. őrölt fahéj

1 tk. őrölt rozmaring

1 tk. őrölt babérlevél

szemes bors, só

Elkészítési mód:
A combot megtisztítva, egy nagyobb lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a tisztított zöldségeket és a fűszereket. Felforraljuk, a habot leszedjük róla. Lassú tűzön ebben az illatos lében félpuhára főzzük, majd fedővel letakarva minimum 24 óráig hűtőbe tároljuk. A combot kivesszük az illatos léből, lecsurgatjuk, majd hálósan bevagdaljuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Tepsibe rakjuk 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Salátával, főtt tojással és retekkel ízlésesen tálaljuk.


Rozmaringos bárányragu sáfrányos rizzsel

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg báránycomb filé

10 dkg kolozsvári szalonna

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 szál friss rozmaring

15 dkg zöldborsó (mirelit)

15 dkg sárgarépagolyó (mirelit)

1 csomó petrezselyemzöld

2 ek. olívaolaj

só, bors

Elkészítési mód:
A báránycombot, a kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát kockákra, a fokhagymát karikákra és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a rozmaringot, azután belerakjuk a húst, sóval, borssal beízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zöldborsót, kevés vízzel pótoljuk a folyadékot és lassú tűzön készre főzzük.

 

Sáfrányos rizs

Hozzávalók:(4 személyre)

32 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

2 kk. őrölt sáfrány

2 kanál olaj

1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Hozzáadjuk a sáfrányt, összekeverjük és az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. Kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő sárga rizsköretet kapunk. Formába öntve a bárányragu mellé esztétikusan tálaljuk, majd az egészet megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

 

 

Vaníliás kuglóf málna krémágyon

Hozzávalók (4 személyre)

35 dkg liszt

15 dkg cukor

5 cs. vaníliás cukor

4 db tojás

1 cs. sütőpor

2 dl tej

5 dkg vaj

Elkészítési mód:
A lisztet, a sütőporral összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tejjel összekevert cukrokat, a krémesített vajat, a tojásokat és az egészet összekeverjük. Ezt a híg tésztát kivajazott lisztes, szilikonos kuglófformába öntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt készre sütjük.

 

Málnakrém

Hozzávalók (4 személyre)

15 dkg málna

2 dkg vaj

1 ek. liszt

1 dl tej

2 ek. cukor

Vajon felhevítjük a málnát, megszórjuk liszttel, tejjel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd rövid ideig forraljuk. Botmixerrel krémesítjük. Tányérra öntjük, azután ráhelyezzük a kuglófot, naranccsal és friss málnával díszítjük.
   

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben