Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szilveszteri menü

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Korhelyleves Silver módra (250 kcal/ fő)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db kötözött füstölt csülök
  • 10 dkg bab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 szál vörös bazsalikomlevél
  • só, bors

Elkészítési mód:
A főzés előtti napon a babot és a csülköt hideg vízben áztatjuk. A tisztított hagymát kockákra, a káposztát apróra, a zöldségeket karikákra, a fokhagymát és a vörös bazsalikomot finomra vágjuk és a lecsurgatott babbal együtt olajon megpároljuk. A csülköt egészbe belerakjuk, felöntjük 1 l vízzel, egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A főtt csülköt kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest, egy forralás után a felszeletelt csülökkel forrón tálaljuk, vörös bazsalikomlevéllel díszítjük.

 


Sült malaccomb, karamellizált birsalmás vöröskáposztával, sült hagymával, lecsós cukkini ágyon (750 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 db bőrös malaccomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 dl sör
  • 5 fej vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
  • 3 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 1 fej vöröskáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db birsalma
  • 1 ek. cukor
  • 1 dl száraz pezsgő
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl olaj (a hagymasütéshez)
  • só, bors

Elkészítési mód:

Az egész malaccombot sóval, borssal bedörzsöljük, a bőrét egyenlően bekockázzuk, egy lábasba beletesszük, hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy forralás után egy napig hűtőben tároljuk. Tepsibe rakjuk, sóval meghintjük és a tetejét olajjal bekenjük, majd 180 °C –os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Menet közben sörrel locsolgatjuk.
A négy fej vöröshagymát héjától megtiszítjuk, karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban megsütjük.
A vöröskáposztát vékony szeletekre, a lilahagymát kockákra, a héjától tisztított birsalmát gerezdekre vágjuk. Olajon karamellizált cukron az egészet megdinszteljük, pezsgővel felöntjük, sóval ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk.
Az egy fej kockára vágott vöröshagymát, a felszeletelt paprikát és a cukkinit kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a forrázott, héjától megtisztított paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük. Rövid párolás után köretként tálaljuk a sült hagymával és a párolt birsalmás pezsgős káposztával együtt a hús mellé.

 


Kakaós kuglóf (450 kcal/fő)

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • ½ dl tej
  • 2 dl olaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl langyos víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg kakaó

A tojás sárgákat a cukrokkal, a vízzel és az olajjal botmixerrel turmixoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adaghoz hozzáadjuk a tejben elkevert kakaóport. Sütőpapírral a kuglófformát kibéleljük és a kétféle tésztát egymásra kanalazva, rétegezve elterítjük. 180 °C előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Naranccsal díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben