Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Márton napi menü

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Márton-napi finom falatok (fokhagymás libacomb, libatoros töltött káposzta, ludaskása ínyenceknek, libatepertő) 

 

Fokhagymás libacomb (700 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • • 8 db libacomb
  • • 1 fej vöröshagyma
  • • 3 gerezd fokhagyma
  • • 2 ek. libazsír
  • • só


Elkészítési mód:
A libacombok mindkét oldalát jól besózzuk,olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a tört fokhagymát és a vöröshagymát. Fedő alatt fél fövésig pároljuk, majd a fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk libazsírral, és előmelegített sütőben, kb.180 °C-on pirosra sütjük.

 

 

 


Libatoros töltött káposzta (300 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • • 20 dkg libamell
  • • 20 dkg gersli (árpagyöngye)
  • • 5-6 db savanyúkáposzta-levél
  • • 1 dkg kalocsai édes-nemes őrölt paprika
  • • 1 cs. petrezselyemzöld
  • • 1 cs. kapor
  • • 1 kis fej vöröshagyma
  • • 1 gerezd fokhagyma
  • • só, bors, kömény

Elkészítési mód:
A töltelékhez a libamellet a hagymával együtt ledaráljuk, összegyúrjuk az előfőzött gerslivel, a péppé zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és kaporral, majd a fűszerekkel beízesítjük. Közben a savanyúkáposzta-levelek torzsáját levágjuk, hogy könnyen hajlíthatók legyenek. A levél keskenyebb végére helyezzük a tölteléket, az egyik felét ráhajtjuk, majd a másik felét feltekerjük és a mutatóujjunk segítségével benyomkodjuk. A töltelékeket lábosba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy forralás után, lassú tűzön készre főzzük.

 

 

Ludaskása ínyenceknek ( 400 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • • 15 dkg libazúza
  • • 15 dkg libaszív
  • • 15 dkg pecsenye libamáj
  • • 15 dkg jázminrizs
  • • 2 db sárgarépa
  • • 1 db petrezselyemgyökér
  • • 1 kis fej zeller
  • • 2 szál rozmaring
  • • 1 cs. petrezselyemzöld
  • • 1 cs. kapor
  • • 1 gerezd fokhagyma
  • • 1 kis fej vöröshagyma
  • • szemes bors, só

Elkészítési mód:
A belsőségeket és a zöldségeket megtisztítjuk, jól átmossuk, beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, majd a darabolt fokhagymával, sóval, borssal és a friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Egy forralás után lassú tűzön kb. 3 óra alatt puhára főzzük. A kész levest leszűrjük, a belsőségeket, a zöldségeket kockákra vágjuk és félrerakjuk. A levesbe belerakjuk a rizst, állandó kevergetés mellett puhára főzzük. A kockázott belsőségeket és zöldségeket belerakjuk, összekeverjük, rövid ideig összepároljuk, konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk.

 

Libatepertő (450 kcal/fő)

Hozzávalók:

(4 személyre)

  • • 1 kg bőrös húsos libaháj
  • • tej
  • • só

A díszítéshez:

  1. • 2 fej lilahagyma
  2. • 2gerezd fokhagyma
  3. • 1 szál rozmaring

Elkészítési mód:
A tisztított hájat felkockázzuk, egy lábosba rakjuk, kevés vízzel felöntjük , alacsony hőfokon sütjük, amikor zsírt engedett, lemerjük róla. Állandó kevergetés mellett tovább sütjük, (vigyázni kell, nehogy odaégjen), majd kevés tejet öntünk rá, sóval ízesítjük és aranybarnára pirítjuk, azután leszűrjük, és félre rakjuk.
Az elkészült ételeket fokhagymával, rozmaringgal és lilahagymával díszítve szervírozzuk.