topbar
fejlec01

Húsvéti lakomatál (480 kcal/fő)

Hozzávalók:

1 db nyúlgerinc

2 db nyúlcomb

60 dkg báránycombfilé

1 db füstölt csülök

1 szál rozmaring

5 db bazsalikomlevél

2 ek. olívaolaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A nyúlgerincet, a nyúlcombot rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezve alufóliába csomagoljuk. A báránycombot szintén besózzuk, bazsalikommal fűszerezzük és alufóliába csomagoljuk. Tepsibe rakjuk, meglocsoljuk 1 dl vízzel, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután kibontjuk a fóliából, meglocsoljuk olívaolajjal, és 150 °C-on készre sütjük. A csülköt megfőzzük, kihúzzuk belőle a csontot, folpackba tekerjük, lesúlyozzuk, hűtőbe rakjuk, majd szeletelve hidegen kínáljuk.

 

Narancsmártás (300 kcal/fő)

Hozzávalók:

2 db narancs

2 cs. vaníliás cukor

1 db tojássárgája

1 dl tejföl

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. őrölt fahéj

2 dkg vaj

5 levél menta

 

Elkészítési mód:

A narancsot lehéjazzuk, a mentával együtt botmixerrel turmixszoljuk, vajon megpároljuk, és a tejföllel simára kevert tojássárgájával összekeverjük. Szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, 1 dl vízzel felöntjük, krémesre főzzük, és a húsok mellé tálaljuk.

 

Nyúlpörkölt (600 kcal/fő)
Hozzávalók:

40 dkg nyúlapróhús

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

5 dkg sertészsír

3 dkg őrölt pirospaprika

só, bors

 

Elkészítési mód:

A finomra vágott hagymát és a húst zsíron megdinszteljük, meghintjük őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a kockázott zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. Zsírjára sütjük, felöntjük 1 dl vízzel, és egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. (Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk.)

 

Hercegnőburgonya (720 kcal/fő)
Hozzávalók:

80 dkg főtt burgonya

5 dkg margarin

10 dkg reszelt sajt

2 tojás

 

Elkészítési mód:

A megfőzött burgonyát áttörjük, a margarinnal összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Azt követően a tojások sárgájával és a reszelt sajttal összekeverjük, azután a kemény habbá felvert tojások fehérjével elvegyítjük. A kész burgonyamasszát csillagcsöves habzsákba rakjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe kinyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Rizibizi (220 kcal/fő)
Hozzávalók:

30 dkg jázminrizs

10 dkg zöldborsó

2 dkg vaj

Elkészítési mód:

A jól átmosott jázminrizst 1 dl enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Közben a zöldborsót vajon megpároljuk, majd kerek formában rétegesen tálaljuk a rizzsel.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben