Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Húsvét 2014 Ötfogásos, dínomdánom

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Húsvéti lakomatál (480 kalória per fő)

 

Hozzávalók:

  • 1 db nyúlgerinc
  • 2 db nyúlcomb
  • 60 dkg báránycombfilé
  • 1 db füstölt csülök
  • 1 szál rozmaring
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítési mód: A nyúlgerincet, a nyúlcombot rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezve alufóliába csomagoljuk. A báránycombot szintén besózzuk, bazsalikommal fűszerezzük és alufóliába csomagoljuk. Tepsibe rakjuk, meglocsoljuk 1 dl vízzel, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután kibontjuk a fóliából, meglocsoljuk olívaolajjal, és 150 °C-on készre sütjük. A csülköt megfőzzük, kihúzzuk belőle a csontot, folpackba tekerjük, lesúlyozzuk, hűtőbe rakjuk, majd szeletelve hidegen kínáljuk.

Narancsmártás (300 kalória per fő)
Hozzávalók:

  • 2 db narancs
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 2 dkg vaj
  • 5 levél menta

Elkészítési mód: A narancsot lehéjazzuk, a mentával együtt botmixerrel turmixszoljuk, vajon megpároljuk, és a tejföllel simára kevert tojássárgájával összekeverjük. Szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, 1 dl vízzel felöntjük, krémesre főzzük, és a húsok mellé tálaljuk.

 

Nyúlpörkölt (600 kalória per fő)
Hozzávalók:

  • 40 dkg nyúlapróhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sertészsír
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • só, bors

Elkészítési mód: A finomra vágott hagymát és a húst zsíron megdinszteljük, meghintjük őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a kockázott zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. Zsírjára sütjük, felöntjük 1 dl vízzel, és egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. (Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk.)

 

Hercegnőburgonya (720 kalória per fő)
Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt burgonya
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás

Elkészítési mód: A megfőzött burgonyát áttörjük, a margarinnal összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Azt követően a tojások sárgájával és a reszelt sajttal összekeverjük, azután a kemény habbá felvert tojások fehérjével elvegyítjük. A kész burgonyamasszát csillagcsöves habzsákba rakjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe kinyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Rizibizi (220 kalória per fő)
Hozzávalók:

  • 30 dkg jázminrizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód: A jól átmosott jázminrizst 1 dl enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Közben a zöldborsót vajon megpároljuk, majd kerek formában rétegesen tálaljuk a rizzsel.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben