Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Márton-napi finomságok

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Sült libacomb és mell illatosan

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db libamell
  • 4 db libacomb
  • 60 dkg burgonya
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 db zeller zöldjével
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. őrölt szegfűbors
  • 1 kk. fahéj

Elkészítési mód:
A húsokat sóval bedörzsöljük, egy lábasban kevés olajon az aprított rozmaringgal, a darabolt fokhagymával és vöröshagymával enyhén mind a két oldalát megpirítjuk, majd vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, az illatos fűszereket és egy forralás után, lassú tűzön félpuhára főzzük. Miután egy napig érleltük kivesszük a húsléből, tepsibe rakjuk a jól megmosott héjában megfőtt burgonyával együtt, és 150 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. A sült libahúsokat, a borban pácolt pirított libamájat, a héjától megtisztított burgonyát, a rizzsel együtt esztétikusan tálaljuk.

 

 

 

 


Tokaji aszúban érlelt libamáj

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg libamáj
  • 1 cs. friss bazsalikom
  • 2 dl tokaji aszú 5 puttonyos
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:
A libamájat felszeleteljük, egy edénybe tesszük, finomra vágott friss bazsalikommal megszórjuk, felöntjük az aszúval és 2 napig hűtőszekrényben érleljük. Tálalás előtt serpenyőben lassú tűzön a libamáj szeleteket vajon mindkét oldalát megpirítjuk.


Pezsgős vöröskáposzta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröskáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db birsalma
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 dl pezsgő
  • 1 ek. olaj
  • só, őrölt kömény

Elkészítési mód:
A megtisztított káposztát és a lilahagymát vékonyra gyaluljuk, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. Menet közben a birsalmát meghámozzuk, cikkekre szeleteljük, és olajon cukor hozzáadásával karamellizáljuk, majd a káposztát kinyomkodjuk és hozzáadjuk. A citrom levével és őrölt köménnyel ízesítjük, felöntjük pezsgővel, azután fedő alatt megpároljuk, majd lesütjük.

Rizs

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval ízesítjük, egészben beletesszük a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. (Így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul.) Tálalás előtt kivesszük belőle a hagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét vajon megpároljuk, majd összekeverjük a pergő rizskörettel.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben