Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Húsvéti menü 2017

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Csülök friss tormával (300 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 db hátsó füstölt csülök
  • 1 üveg torma
  • 2 db lilahagyma

 

Elkészítési mód:
A csülköt átmossuk, megfőzzük, kihúzzuk belőle a csontot, fóliába csomagoljuk és nehéz tárggyal, két tálca között lesúlyozva hagyjuk kihűlni. Azt követően hűtőszekrénybe tesszük, amikor megkeményedik, szeletelve, lilahagymával és tormával, hidegen tálaljuk.

 

 

Hústorta szalmaburgonyaágyon (1250 kcal)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg darált főtt-füstölt sonka
  • 10 dkg darált nyúlhús
  • 10 dkg darált bárányhús
  • 5 dkg darált császárszalonna
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg tört mandula
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg tisztított burgonya
  • 2 dl olaj a burgonyasütéshez
  • só, bors


Tormahab:
2 dl tejföl
2 dl tejszínhab
4 dkg mustár
10 dkg reszelt torma

 

Elkészítési mód:
Húsvéti hústorta
A pulykamellet 3 szeletre vágjuk, megsózzuk és vékony kör alakúra kiklopfoljuk. Lisztbe megforgatjuk, majd kevés olajon, enyhén mindkét oldalát megpirítjuk. A petrezselyemzöldjét, a fokhagymát finomra, a hagymát és a menet közben keményre főzött tojást kockára vágjuk. A tejföllel, a reszelt sajttal és a darálékokkal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, azután kettéosztjuk.

 

Kurkuma mártás
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd felöntjük tejjel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg szép bársonyos mártást kapunk (besamelmártás), sóval ízesítjük és kurkumával fűszerezzük, ezzel különleges ízt és egyben szép sárga színt adunk neki.

 

 

Hústorta összeállítása és sütése
Egy bilincses tortaformát olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk és az egyik kiklopfolt húst belehelyezzük, majd szép egyenletesen elterítjük az egyik csomó sajtos-tojásos húspépet, azután a másik hússzeletet, majd a másik csomó pépet egyenletesen elkenjük és lefedjük a megmaradt hússzelettel. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 190 °C-on 30 percig pároljuk. Azután levesszük róla a fóliát és 20 percig tovább sütjük, majd kivesszük a sütőből. A kurkuma mártással a tetejét bevonjuk, visszatesszük a sütőbe és 10 perc alatt készre sütjük. Amikor kész, levesszük a tortaforma bilincsét, azután a torta szélét tört mandulával egyenletesen körbevonjuk.
A tormát krémesre keverjük a tejföllel, a mustárral, sóval ízesítjük, a tejszínhabbal óvatosan felhabosítjuk. A tormahabbal dresszingzsák segítségével feldíszítjük.
A dísztálat salátával körberakjuk, szalmaburgonyából ágyat készítünk, amelynek a közepére ráhelyezzük a hústortát. Körbe cikkekre vágott főtt tojást rakunk, a torta közepét rozmaringszállal és bazsalikomlevéllel díszítjük.

 

Szalmaburgonya
Menet közben megtisztítjuk a burgonyát és durva reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhával a levét felitatjuk, majd forró olajban enyhén pirosra sütjük. Köretként tálaljuk a hústortához.

 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Csülök friss tormával  (4 személyre)      
       
Füstölt csülök 1 db 799 Ft/db 799 Ft.
Torma 1 ü. 339 Ft/ü 339 Ft.
Lilahagyma 0,3 kg 299 Ft/kg 90 Ft.
       
      1228 Ft: 4 = 305 Ft/fő
       
Húsvétra hústorta szalmaburgonyaágyon (4 személyre)    
       
Pulykamellfilé 0,6 kg 1699 Ft/kg 1019 Ft.
Főtt-füstölt sonka 0,2 kg 749 Ft/kg 150 Ft.
Darált nyúlhús 0,1 kg 1998 Ft/kg 200 Ft.
Darált bárányhús 0,1 kg 2098 Ft/kg 210 Ft.
Császárszalonna 0,05 kg 1299 Ft/kg 65 Ft.
Trappista sajt 0,2 kg 1199 Ft/kg 240 Ft.
Tojás 5 db 30 Ft/db 150 Ft.
Vaj 0,05 kg 1350 Ft/kg 68 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1399 Ft/kg 28 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Tej 0,2 l 179 Ft/l 36 Ft.
Tejföl 0,4 l 542 Ft/l 217 Ft.
Mandula 0,1 kg 5990 Ft/kg 600 Ft.
Burgonya 1 kg 159 Ft/l 159 Ft.
Olaj 0,2 l 349 Ft/l 70 Ft.
Tejszínhab 0,2 l 599 Ft/l 120 Ft.
Mustár 0,04 kg 839 Ft/kg 34 Ft.
Reszelt torma 0,1 kg 1784 Ft/kg 178 Ft.
       
      3696 Ft: 4 =925 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 1230 Ft.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben