Orjaleves

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • ·         80 dkg húsos karajcsont                       
  • ·         5 db sárgarépa                                        
  • ·         5 db petrezselyemgyökér                       
  • ·         1 csomó petrezselyemzöld                     
  • ·         1 fél zellergumó                          
  • ·         1 fej karalábé                                          
  • ·         1 fej vöröshagyma                                
  • ·         2 gerezd fokhagyma                               
  • ·         2 db burgonya                                      
  • ·         1 db TV paprika                         
  • ·         1 db paradicsom                       
  • ·         só, egész szemes bors                           
  •           10 dkg házi csigatészta

 

 

Elkészítési mód:       

A karajcsontot 8 db-ra vágjuk, jól átmossuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a karajcsontokat s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi csigatésztát kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átszűrjük. A zöldségeket kockákra vágjuk és egy tálcára a főtt karajcsontok mellé tesszük. A levest forrón, házi csigatésztával tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben