Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Somlói galuska

Hozzávalók:
(10 személyre)

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt

Vanília krém:

  • 5 dl hideg tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás


Rumos öntet:

  • 10 dkg mazsola
  • 1dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. rumesszencia
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 1 db reszelt narancshéj


Csoki öntet:

  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 ek. rumesszencia
  • 2 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • tejszínhab

 

Elkészítési mód:
Vanília krém: A krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és egy kevés hideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk és felöntjük a többi tejjel, sűrűre főzzük, majd a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, ráöntjük a sárga krémre és óvatosan összekeverjük.
Rumos öntet: A cukrot a vízzel fölforraljuk, beletesszük a mazsolát. Rumesszenciával, citrom és narancshéjjal ízesítjük, majd félretesszük kihűlni.
Csoki öntet: A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrokat, kevés vízzel felöntjük. Rumesszenciával ízesítjük és sűrű krémesre főzzük.
Piskótatészta: A tojások sárgáját habverővel fehéredésig keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és lazán beleforgatjuk a keményre felvert fehérjét. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a piskóta harmadát a tepsi harmadába simítjuk. A maradék egyik felébe belekeverjük a darált diót, a másikba a kakaóport, amit 1-2 evőkanál vízzel elkeverünk. Ezeket egyenként tepsibe simítjuk és 180 °C-os sütőben megsütjük. Egy mélyebb tálba rétegezzük a 3 féle piskótát a 3 féle krémmel, miközben mentás-rumos öntettel locsolgatjuk. Szervírozásig alufóliával lefedve a hűtőbe tesszük. Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatunk a piskótából, karamell és csoki öntettel meglocsoljuk és tejszínhabbal díszítve, aszalt cseresznyével megszórva kínáljuk.
 

Tojás 8 db 30 Ft/db 240 Ft.
Cukor 0,5 kg 259 Ft/kg 130 Ft.
Sütőpor 1 cs. 45 Ft/cs 45 Ft.
Kakaópor 0,05 kg 2653 Ft/kg 132 Ft.
Darált dió 0,05 kg 3225 Ft/kg 161 Ft.
Liszt 0,2 kg 140 Ft/kg 28 Ft.
Tej 0,5 l 179 Ft/l 90 Ft.
Vaníliás cukor 2 cs. 99 Ft/cs 198 Ft.
Vaníliás pudingpor 1 cs. 129 Ft/cs 129 Ft.
Mazsola 0,1 kg 990 Ft/kg 99 Ft.
Rumesszencia 1 db 79 Ft/db 79 Ft.
Citrom 0,15 kg 549 Ft/kg 82 Ft.
Narancs 0,15 kg 599 Ft/kg 90 Ft.
Vaj 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Tejszínhab 1 t. 449 Ft/t. 449 Ft.
       
      1982 Ft: 10  =  200  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben