Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás-mogyorókrémes kocka

A tésztához:
(10 személyre)

  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. liszt

A mogyorókrémhez:

  • 1 cs. vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg őrölt mogyoró
  • 3 tubus tejszínhab


Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat és a liszttel átszitált sütőport és összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszával óvatosan összeforgatjuk. Egy lisztezett, kivajazott tepsibe simítjuk, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Menet közben a pudingot a tejjel, a porcukorral, az őrölt mogyoróval összekeverjük és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, krémesre keverjük, azután hagyjuk kihűlni.
A tésztát keresztbe kettévágjuk. Az egyik lapot tejszínhabbal vékonyan bevonjuk, majd a mogyorókrémet egyenletesen elterítjük, azután ismét tejszínhabbal vékonyan bevonjuk, azt követően a piskótalap másik felével befedjük, s tejszínhabbal ismét bevonjuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk. Fogyasztás előtt egyenlő kockákra vágjuk tejszínhabrózsával és csokoládéreszelékkel díszítjük és pirított tört mogyoróval megszórjuk.
 

Tojás 6 db 30 Ft/db 180 Ft.
Porcukor 0,35 kg 326 Ft/kg 114 Ft.
Vaj 0,25 kg 1699 Ft/kg 425 Ft.
Liszt 0,2 kg 155 Ft/kg 31 Ft.
Sütőpor 1 cs. 45 Ft/cs. 45 Ft.
Vanília pudingpor 1 cs. 129 Ft/cs 129 Ft.
Tej 0,3 l 189 Ft/l 57 Ft.
Őrölt mogyoró 0,2 kg 4990 Ft/kg 998 Ft.
Tejszínhab 3 t. 439 Ft/t. 1317 Ft.
       
      3296 Ft: 10  =  330  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben