desszert Oroszkrém szelet

Hozzávalók:
(10 személyre)(450 kcal/fő)

6 db tojás

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

15 dkg liszt

1 cs. sütőpor

1 csipet só


Elkészítési mód:

A tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk a tojás fehérjéből készített kemény habbal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 200 °C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.


Krém:
Hozzávalók:

4 db tojás

2 cs. vaníliás puding

6 dl tej

10 dkg cukor

10 dkg porcukor

2 cs. vaníliás cukor

2 tubus tejszínhab díszítéshez


Elkészítési mód:

A tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukrokkal felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt piskótát hosszába kettévágjuk. A krémet kétfelé osztjuk. Egyik felét elosztjuk egyenletesen a piskótalapon, majd a másik piskótalappal lefedjük és a maradék krémet ismét elkenjük. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyenlő szeletekre vágjuk és tejszínhabbal díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben