Hozzávalók:
(4 személyre)(380 kcal/fő)
30 dkg szilvabefőtt
10 dkg mazsola
1 kávéskanál törött fahéj
20 dkg liszt
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
fél csomag sütőpor
A citromos mázhoz:
20 dkg porcukor
2 ek. citromlé
1 ek. víz
Elkészítési mód:
A lecsurgatott szilvabefőttet apróra vágjuk, elkeverjük a mazsolával és a törött fahéjjal. Majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot. A kikevert masszába beleszórjuk a sütőport és a lisztet, majd összekeverjük. Végül a fehérjékből felvert habot is hozzáadjuk. Margarinnal kikent, lisztezett, hosszúkás formába öntjük és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, bevonjuk a sűrűre kevert mázzal. Ízlés szerint tálalásnál porcukorral meghintjük.