desszert Citrommázas szilvás kenyér

 

Hozzávalók:
(4 személyre)(380 kcal/fő)

30 dkg szilvabefőtt

10 dkg mazsola

1 kávéskanál törött fahéj

20 dkg liszt

5 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

2 db tojás

fél csomag sütőpor

 

A citromos mázhoz:

20 dkg porcukor

2 ek. citromlé

1 ek. víz

 

 Elkészítési mód:

A lecsurgatott szilvabefőttet apróra vágjuk, elkeverjük a mazsolával és a törött fahéjjal. Majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot. A kikevert masszába beleszórjuk a sütőport és a lisztet, majd összekeverjük. Végül a fehérjékből felvert habot is hozzáadjuk. Margarinnal kikent, lisztezett, hosszúkás formába öntjük és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, bevonjuk a sűrűre kevert mázzal. Ízlés szerint tálalásnál porcukorral meghintjük.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben