Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szilvás gombóc

Hozzávalók:
(10 főre)(420 kcal/fő)

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. olaj


Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azt követően forrón krumplinyomóval összetörjük, vajjal krémesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tojással, búzadarával és liszttel jól összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe lekvárt teszünk, majd a négy sarkát összefogjuk, és lisztezett kézzel gombócokat formálunk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, ráforralunk. Tésztaszűrővel egyenként kiemeljük, lecsepegtetjük, majd olajban pirított zsemlemorzsára szedjük, megforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
 

Burgonya 0,5 kg 99 Ft/kg 50 Ft.
Liszt 0,2 kg 149 Ft/kg 30 Ft.
Búzadara 0,05 kg 215 Ft/kg 11 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Tojás 1 db 60 Ft/db 60 Ft.
Zsemlemorzsa 0,2 kg 318 Ft/kg 64 Ft.
Szilvalekvár 0,2 kg 1138 Ft/kg 228 Ft.
Porcukor 0,1 kg 298 Ft/kg 30 Ft.
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
       
      572 Ft: 10 = 55 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben