Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Farsangi fánk

Hozzávalók:
(4 személyre) (380 kcal/fő)

  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg házi málnalekvár
  • olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód: Langyos tejbe rakjunk 3 dkg porcukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet, majd kézzel hólyagosra dagasztjuk. A tésztából formáljunk egy cipót, tegyük tálba és meleg helyen kelesszük duplájára. Miután megkelt, lisztezett deszkán egy ujjnyi vastagságra nyújtsuk ki, majd fánkkiszaggatóval szaggassuk ki. (Ha nincs, akkor megfelel egy 6 cm átmérőjű bögre vagy pohár is.) A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, azután forró olajban aranybarnára süssük ki mind a két oldalát. A kész fánkokról az olajt szalvétával felitatjuk. Meghintjük porcukorral, a fánk közepébe málnalekvárt teszünk.

Liszt 0,2 kg 140 Ft/kg 28 Ft.
Tej 0,1 l 179 Ft/l 18 Ft.
Élesztő 0,02 kg 1180 Ft/kg 60 Ft.
Porcukor 0,05 kg 319 Ft/kg 16 Ft.
Vaj 0,02 kg 1400 Ft/kg 28 Ft.
Tojás 2 db 60 Ft/db 120 Ft.
Málnalekvár 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft.
       
      450 Ft: 4 = 110 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben