topbar
fejlec01

desszert Mandulás citromos krémes

Hozzávalók:
(10 személyre)(470 kcal/ fő)


Tészta:

20 dkg liszt

10 dkg porcukor

5 dkg vaj

1 db tojás

1 csomag sütőpor

3 ek. tej

1 kávéskanál fahéj

1 evőkanál kakaópor

 

Elkészítési mód:

A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsiben, 200 °C-on előmelegített sütőben egyenként megsütjük.


Töltelék:

3 dl tej

3 evőkanál búzadara

15 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 db citrom reszelt héja

3 db citrom leve

15 dkg darált mandula

1 kávéskanál fahéj

 

Elkészítési mód:

A tejből, búzadarából sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra vert vajat, a reszelt citromhéját és a citromlevet. Simára keverjük, majd kettéosztjuk. A kész krémet az egyik sült tésztalapra egyenletesen elkenjük, a másik sült tésztalapot ráhelyezzük, majd a krém másik felével betakarjuk. A tetejét megszórjuk őrölt fahéjas mandulával. Kockára vágva, citrommal díszítve tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben