desszert Mandulás citromos krémes

Hozzávalók:
(10 személyre)(470 kcal/ fő)


Tészta:

20 dkg liszt

10 dkg porcukor

5 dkg vaj

1 db tojás

1 csomag sütőpor

3 ek. tej

1 kávéskanál fahéj

1 evőkanál kakaópor

 

Elkészítési mód:

A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsiben, 200 °C-on előmelegített sütőben egyenként megsütjük.


Töltelék:

3 dl tej

3 evőkanál búzadara

15 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 db citrom reszelt héja

3 db citrom leve

15 dkg darált mandula

1 kávéskanál fahéj

 

Elkészítési mód:

A tejből, búzadarából sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra vert vajat, a reszelt citromhéját és a citromlevet. Simára keverjük, majd kettéosztjuk. A kész krémet az egyik sült tésztalapra egyenletesen elkenjük, a másik sült tésztalapot ráhelyezzük, majd a krém másik felével betakarjuk. A tetejét megszórjuk őrölt fahéjas mandulával. Kockára vágva, citrommal díszítve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben