Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Ribizlis süti

Hozzávalók:
(10 személyre) (480 kcal/fő)

 

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaó
  • fél cs. sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 0,5 dl tej

 

Elkészítés:
A tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet, a vajat, a tejet, a sütőport és a porcukrot krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét és óvatosan elvegyítjük, azután sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

 

Töltelékhez:

  • 8 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 ek. zselatin
  • 5 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg ribizli

 

Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel felöntjük, hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a ribizlit, cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, azután homorú szilikonformába adagoljuk. A piskótát kerek formával kiszúrjuk, lefedjük vele a krémet, és pár órára hűtőbe rakjuk.

 

Fondant:

  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. zselatin
  • 10 dkg ribizli

 

Elkészítés:
Kis lángon a vizet a kristálycukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvad a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra. Menet közben a ribizlit botmixerrel pépesítjük, majd szitán átszűrve hozzáadjuk a fondanthoz, simára keverjük és így szép rózsaszín krémet kapunk. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra tesszük és bevonjuk a ribizli mázzal, azután kb. egy órára mélyhűtőbe rakjuk. Csokoládé lappal, mentalevéllel, ribizlivel ízlésesen tálaljuk.
 

Tojás 4 db 40 Ft/db 160 Ft.
Liszt 0,2 kg 139 Ft/kg 28 Ft.
Porcukor 0,1 kg 298 Ft/kg 30 Ft.
Kakaó 0,05 kg 2472 Ft/kg 124 Ft.
Sütőpor 0,5 cs. 45 Ft/cs 23 Ft.
Vaj 0,16 kg 1400 Ft/kg 224 Ft.
Tej 0,25 l 169 Ft/kg 42 Ft.
Vaníliás pudingpor 1 cs. 139 Ft/cs 139 Ft.
Vaníliás cukor 2 cs. 99 Ft/cs 198 Ft.
Zselatin 2 cs. 169 Ft/cs 338 Ft.
Ribizli 0,3 kg 1699 Ft/kg 510 Ft.
Cukor 0,25 kg 219 Ft/kg 55 Ft.
Méz 0,05 kg 1822 Ft/kg 91 Ft.
       
      1962 Ft: 10 = 195 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben