desszert Házi puncsfagylalt

Hozzávalók:
(4 személyre) (300 kcal/fő)

 

3 dl tej (2,5%-os)

2 dl tejszín

0,5 dl rumaroma

10 dkg sárgabaracklekvár

10 dkg száraz piskótamorzsa

1 ek. citromlé

3 ek. méz

csipetnyi só

4 db narancs

 

Elkészítési mód:

A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Hozzáadunk egy kevés tejet, majd az összes tejet és a tejszínt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszába belekeverjük a piskótamorzsát, formába öntjük, és megfagyasztjuk. A narancs kalapját levágjuk, kiszedjük a belsejét és félrerakjuk. A narancsba beletöltjük a fagylaltot, mentával díszítjük és a narancs húsával kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben