Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás kuglóf tokajiban érlelt almaraguval

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 50 dkg alma
  • 5 tojás
  • ½ dl tej
  • 2 dl olaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl langyos víz
  • 1 cs. sütőpor
  •  

A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.


Almaragu
Hozzávalók: (10 személyre)

  • 60 dkg alma
  • 2 dl 5 puttonyos tokaji aszú
  • 1 kk. fahéj
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. cukor


Elkészítési mód:
Az almát héjától, belsejétől megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tálba rajuk, meghintjük fahéjjal és felöntjük az aszúval. 4 órán keresztül hűtőben érleljük. Egy serpenyőben olajon a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a borban pácolt almát levével. kb. 10-15 percig forraljuk, majd a kuglóf mellé tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben