desszert Vaníliás kuglóf tokajiban érlelt almaraguval

Hozzávalók: (10 személyre)

40 dkg liszt

25 dkg cukor

50 dkg alma

5 tojás

½ dl tej

2 dl olaj

1 cs. vaníliás cukor

2 dl langyos víz

1 cs. sütőpor

 

Elkészítési mód:

A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.


Almaragu
Hozzávalók: (10 személyre)

60 dkg alma

2 dl 5 puttonyos tokaji aszú

1 kk. fahéj

1 ek. olaj

1 ek. cukor


Elkészítési mód:

Az almát héjától, belsejétől megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tálba rajuk, meghintjük fahéjjal és felöntjük az aszúval. 4 órán keresztül hűtőben érleljük. Egy serpenyőben olajon a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a borban pácolt almát levével. kb. 10-15 percig forraljuk, majd a kuglóf mellé tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben