Hozzávalók: (10 személyre)
40 dkg liszt
25 dkg cukor
50 dkg alma
5 tojás
½ dl tej
2 dl olaj
1 cs. vaníliás cukor
2 dl langyos víz
1 cs. sütőpor
Elkészítési mód:
A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Almaragu
Hozzávalók: (10 személyre)
60 dkg alma
2 dl 5 puttonyos tokaji aszú
1 kk. fahéj
1 ek. olaj
1 ek. cukor
Elkészítési mód:Az almát héjától, belsejétől megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tálba rajuk, meghintjük fahéjjal és felöntjük az aszúval. 4 órán keresztül hűtőben érleljük. Egy serpenyőben olajon a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a borban pácolt almát levével. kb. 10-15 percig forraljuk, majd a kuglóf mellé tálaljuk.