Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mandulás túrótorta

Hozzávalók:
(12 személyre) (420 kcal/ fő)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. sütőpor

 

A töltelékhez:

  • 60 dkg túró
  • 10 dkg keményítő
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tejföl
  • 1 db citrom héja és leve
  • 2 db tojás
  • 4 cs. vaníliás cukor


A díszítéshez:

  • 5 dkg baracklekvár
  • 5 dkg mandula (forgács)
  • tejszínhab

 

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom, egyenletes mozdulatokkal kibéleljük vele a tortaformát. (Megj.: A tészta nem nyújtható!) Előmelegített sütőben 190 oC-on aranysárgára sütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a tortaformát, majd 90 perc alatt készre sütjük. (Megj.: Ha sütés közben elkezd sötétedni a torta teteje, fedjük le alufóliával!) Hagyjuk kihűlni, majd lepattintjuk róla a formát. Az oldalát baracklekvárral bekenjük, meghintjük mandulaforgáccsal, a tetejére tejszínhabot nyomunk és szeletelve kínáljuk.

 

Liszt 0,2 kg 155 Ft/kg 31 Ft
Cukor 0,1 kg 219 Ft/kg 22 Ft
Margarin 0,1 kg 842 Ft/kg 84 Ft
Tojás 4 db 30 Ft/db 120 Ft
Vaníliás cukor 5 cs. 79 Ft/cs 395 Ft
Sütőpor 1 cs. 45 Ft/cs 45 Ft
Túró 0,6 kg 758 Ft/kg 455 Ft
Keményítő 0,1 kg 1196 Ft/kg 120 Ft
Porcukor 0,2 kg 298 Ft/kg 60 Ft
Tejföl 0,4 kg 794 Ft/kg 318 Ft
Citrom 0,1 kg 629 Ft/kg 63 Ft
Baracklekvár 0,05 kg 1138 Ft/kg 57 Ft
Mandula 0,05 kg 2990 Ft/kg 150 Ft
       
      1920 Ft: 12 = 160 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben