Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Madártej

Hozzávalók:
(4 személyre) (340 kcal)

 

  • 4 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só


Elkészítési mód:

A tojásfehérjét egy csipet sóval és porcukorral ízesítve kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk, majd kanállal beleszaggatjuk a tojásfehérjehabot. Óvatos kevergetés mellett 4-5 percig főzzük a galuskákat, majd kiszedjük. A tojássárgáját egy csipet sóval, a cukrokkal, langyos tejjel habosra keverjük. Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyosan krémes nem lesz, azután a galuskával együtt hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hozzáadjuk a galuskákat és mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Tojás 4 db 40 Ft/db 160 Ft
Porcukor 0,05 kg 330 Ft/kg 16 Ft
Tej 0,8 l 189 Ft/l 151 Ft
Cukor 0,05 kg 298 Ft/kg 15 Ft
Vaníliás cukor 0,05 kg 9900 Ft/kg 495 Ft
       
      837 Ft: 4 = 210 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben