topbar
fejlec01

desszert Madártej

Hozzávalók:
(4 személyre) (340 kcal)

4 db tojásfehérje

5 dkg porcukor

8 dl tej

4 db tojássárgája

5 dkg cukor

5 dkg vaníliás cukor

1 csipet só


Elkészítési mód:

A tojásfehérjét egy csipet sóval és porcukorral ízesítve kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk, majd kanállal beleszaggatjuk a tojásfehérjehabot. Óvatos kevergetés mellett 4-5 percig főzzük a galuskákat, majd kiszedjük. A tojássárgáját egy csipet sóval, a cukrokkal, langyos tejjel habosra keverjük. Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyosan krémes nem lesz, azután a galuskával együtt hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hozzáadjuk a galuskákat és mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben