Hozzávalók:
(10 személyre) (500 kcal/ fő)
Tészta:
65 dkg liszt
30 dkg margarin
3 db tojássárgája
2 dl tejföl
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
1 t. sütőpor
Töltelék:
3 dl tej
5 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
10 dkg reszelt keksz
10 dkg darált dió
rumaroma (ízlés szerint)
Fehér csokimáz:
10 dkg fehércsokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
Elkészítési mód:
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tészta hozzávalóit és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben kisütjük.
Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a rumaromát, a darált kekszet és a darált diót, majd simára keverjük. A sült tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, azután a másik tésztalappal befedjük.
Fehér csokimáz: A fehércsokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.