Gesztenyés rétes

Hozzávalók:
(4 személyre)(450 kcal/fő)

 

  • 1 cs. réteslap
  • 30 dkg édes gesztenyemassza
  • 5 dkg méz
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt fahéj

 


Elkészítési mód:
A gesztenyemasszát áttörjük, a hozzávalókkal összegyúrjuk, majd a vizes konyharuhára kiterített réteslapon egyenletesen elkenjük, és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Réteslap 1 cs. 165 Ft/cs 165 Ft
Gesztenyemassza 0,3 kg 1499 Ft/kg 450 Ft
Méz 0,05 kg 1799 Ft/kg 90 Ft
Vaj 0,03 kg 1300 Ft/kg 39 Ft
Tojás 2 db 40 Ft/db 80 Ft
Tejföl 0,1 kg 598 Ft/kg 60 Ft
Vaníliás cukor 2 t. 89 Ft/t 178 Ft
       
      1062 Ft: 4 = 265 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben