Hozzávalók:
(10 személyre) (420 kcal)
A tésztához:
15 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
6 tojás
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg margarin
50 dkg túró
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
Kandírozott narancshéj:
1 kg narancs
20 dkg cukor
2 dl Fanta
Elkészítési mód:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, és sütőben készre sütjük. Közben a töltelékhez a margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a túróval jól összedolgozzuk, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A narancsról a héját lefejtük, zsülienre vágjuk, a levét kinyomjuk, és a Fantával együtt a cukrot felöntjük, majd szirupot főzünk belőle. Hozzáadjuk a zsülienre vágott narancshéjat, folyamatos kevergetés mellett üvegesre főzzük. Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a narancslé, nyugodtan pótolhatjuk vízzel. A süteményt téglalapra vágjuk, majd elosztjuk rajta a kandírozott narancshéjat. Narancslekvárral díszítve tálaljuk.