Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Túrós szelet kandírozott narancshéjjal

Hozzávalók:
(10 személyre) (420 kcal)

 

A tésztához:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

 

Kandírozott narancshéj:

  • 1 kg narancs
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl Fanta

 

Elkészítési mód:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, és sütőben készre sütjük. Közben a töltelékhez a margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a túróval jól összedolgozzuk, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A narancsról a héját lefejtük, zsülienre vágjuk, a levét kinyomjuk, és a Fantával együtt a cukrot felöntjük, majd szirupot főzünk belőle. Hozzáadjuk a zsülienre vágott narancshéjat, folyamatos kevergetés mellett üvegesre főzzük. Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a narancslé, nyugodtan pótolhatjuk vízzel. A süteményt téglalapra vágjuk, majd elosztjuk rajta a kandírozott narancshéjat. Narancslekvárral díszítve tálaljuk.
 

Kristálycukor 0,35 kg 169 Ft/kg 59 Ft
Liszt 0,15 kg 155 Ft/kg 23 Ft
Tojás 6 db 35 Ft/db 210 Ft
Étolaj 0,1 l 389 Ft/l 39 Ft
Sütőpor 1 cs. 39 Ft/cs. 39 Ft
Margarin 0,2 kg 798 Ft/kg 160 Ft
Túró 0,5 kg 958 Ft/kg 479 Ft
Vaníliás cukor 2 cs. 89 Ft/cs. 178 Ft
Porcukor 0,2 kg 330 Ft/kg 66 Ft
Narancs 1 kg 439 Ft/kg 439 Ft
Fanta 0,2 l 208 Ft/l 42 Ft
       
      1734 Ft: 10 = 175 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben