Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:
6 db tojás
10 dkg porcukor
15 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 cs. sütőpor
A töltelékhez:
60 dkg narancs
8 dkg vaj
2 ek. liszt
1 dl tej
1 dl narancslé
1 cs. vaníliás pudingpor
2 ek. zselatin
5 dkg cukor
1/2 cs. vaníliás cukor
A narancsmáz:
3 db narancs
2 dl narancslé
10 dkg cukor
2 ek. méz
1 kk. zselatin
Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a narancsot meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, tejjel és narancslével felöntjük, majd krémesre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a narancs krémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik, azután muffin formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a meghámozott narancsokat botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a narancslét a cukorral, a mézzel és a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén, és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a narancskrémet, majd krémesre főzzük. A formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a narancsmázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.