desszert Orange desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

6 db tojás

10 dkg porcukor

15 dkg liszt

5 dkg kakaó

1 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

60 dkg narancs

8 dkg vaj

2 ek. liszt

1 dl tej

1 dl narancslé

1 cs. vaníliás pudingpor

2 ek. zselatin

5 dkg cukor

1/2 cs. vaníliás cukor

 

A narancsmáz:

3 db narancs

2 dl narancslé

10 dkg cukor

2 ek. méz

1 kk. zselatin

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a narancsot meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, tejjel és narancslével felöntjük, majd krémesre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a narancs krémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik, azután muffin formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a meghámozott narancsokat botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a narancslét a cukorral, a mézzel és a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén, és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a narancskrémet, majd krémesre főzzük. A formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a narancsmázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben