Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Hájas baracklekváros papucs

Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcl/fő)

  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg tisztított, darált sertésháj
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 dl szódavíz
  • 1 ek. ecet
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • Töltelék:
  • 30 dkg házi baracklekvár
  • porcukor (a tetejére)


Elkészítési mód:

A darált hájat az ecettel és 10 dkg liszttel összedolgozzuk, botmixerrel habosítjuk, majd hidegre tesszük. A többi hozzávalóból jól kidolgozott, hólyagos tésztát dagasztunk. 15 percig pihentetjük, azután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A pépes, lisztes hájat egyenletesen rásimítjuk, négybe hajtjuk, ismét kinyújtjuk a lisztezett nyújtófával, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. 20 percig hagyjuk pihentetni a tésztát, a lisztezett deszkán nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, a baracklekvárt a közepére rakjuk és a két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk papucsformára. 180 °C-os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.

Liszt 0,7 kg 155 Ft/kg 109 Ft
Sertésháj 0,4 kg 490 Ft/kg 196 Ft
Tejföl 0,2 kg 603 Ft/kg 120 Ft
Tojás 2 db 40 Ft/db 14 Ft
Baracklekvár 0,3 kg 998 Ft/kg 300 Ft
       
      739 Ft: 10 = 75 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben