desszert Hájas baracklekváros papucs

Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcl/fő)

70 dkg liszt

40 dkg tisztított, darált sertésháj

2 dl tejföl

2 db tojás

1 dl szódavíz

1 ek. ecet

1 kk. cukor

1 kk. só

 

Töltelék:

30 dkg házi baracklekvár

porcukor (a tetejére)


Elkészítési mód:

A darált hájat az ecettel és 10 dkg liszttel összedolgozzuk, botmixerrel habosítjuk, majd hidegre tesszük. A többi hozzávalóból jól kidolgozott, hólyagos tésztát dagasztunk. 15 percig pihentetjük, azután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A pépes, lisztes hájat egyenletesen rásimítjuk, négybe hajtjuk, ismét kinyújtjuk a lisztezett nyújtófával, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. 20 percig hagyjuk pihentetni a tésztát, a lisztezett deszkán nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, a baracklekvárt a közepére rakjuk és a két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk papucsformára. 180 °C-os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben