Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)
Tészta:
5 dkg kakaópor (keserű)
5 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 dl tejszín
1 cs. sütőpor
2 dkg vaj
Töltelék:
5 dl tejszín
15 dkg cukor
3. cs. vaníliás cukor
2 cs. habfixáló
30 dkg kókuszreszelék
Tortabevonó:
5 dkg liszt
5 dkg kakaópor (keserű)
15 dkg cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
kókuszdara
Elkészítési mód:
A tojássárgáját keverjük össze porcukorral, majd csurgassuk bele lassan a tejszínt és adjuk hozzá a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. A kemény habbá vert tojások fehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába. Vajazzunk ki egy 22 cm-es tortaformát és hintsük meg liszttel. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 15 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben. Gitterrácsra borítva hagyjuk kihűlni. Menet közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a habfixálót és belerakjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. A tortalapot 3 felé keresztbe vágjuk. A tölteléket két részre osztjuk és egy-egy tortalapon szépen elterítjük, majd egymás tetejére rakjuk és a harmadik lappal lefedjük.
Tortabevonó:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tejet, a cukrot és a kakaót. Krémes csokimártást készítünk és ezzel bevonjuk a tortát, majd kókuszdarával meghintjük. Szeletelés előtt kb. 1 óráig hűtőbe rakjuk.