desszert Bounty szelet

Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)

Tészta:

5 dkg kakaópor (keserű)

5 db tojás

20 dkg porcukor

20 dkg liszt

1 dl tejszín

1 cs. sütőpor

2 dkg vaj

 

Töltelék:

5 dl tejszín

15 dkg cukor

3. cs. vaníliás cukor

2 cs. habfixáló

30 dkg kókuszreszelék

 

Tortabevonó:

5 dkg liszt

5 dkg kakaópor (keserű)

15 dkg cukor

3 dl tej

10 dkg vaj

kókuszdara

 

Elkészítési mód:

A tojássárgáját keverjük össze porcukorral, majd csurgassuk bele lassan a tejszínt és adjuk hozzá a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. A kemény habbá vert tojások fehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába. Vajazzunk ki egy 22 cm-es tortaformát és hintsük meg liszttel. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 15 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben. Gitterrácsra borítva hagyjuk kihűlni. Menet közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a habfixálót és belerakjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. A tortalapot 3 felé keresztbe vágjuk. A tölteléket két részre osztjuk és egy-egy tortalapon szépen elterítjük, majd egymás tetejére rakjuk és a harmadik lappal lefedjük.
Tortabevonó:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tejet, a cukrot és a kakaót. Krémes csokimártást készítünk és ezzel bevonjuk a tortát, majd kókuszdarával meghintjük. Szeletelés előtt kb. 1 óráig hűtőbe rakjuk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben