Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Narancslekváros bukta

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)

 

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet só


Töltelék:

  • 10 dkg narancslekvár
  • A bukta kenéséhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz


Elkészítési mód:

Langyos tejben a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a vajat. Az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. Liszttel meghintjük és cipót formázunk belőle. Ruhával letakarjuk és meleg helyen egy órán át duplára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára kinyújtjuk. 5x8 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepébe kanállal rárakjuk a simára kevert narancslekvárt. A tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Azzal a felével rakjuk a kivajazott tepsibe, ahol a tészta fedi egymást. Egymás mellé sorba rakjuk, aztán ruhával letakarjuk és a buktákat kb. 30-40 percig tovább kelesztjük. Közben a bukták kenéséhez keverjük simára a tojássárgáját a cukorral és a vízzel, majd kenjük be a már megkelt buktákat. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Enyhén meghintjük porcukorral, majd ízlés szerint, esztétikusan díszítve tálaljuk.

Liszt 0,3 kg 155 Ft/kg 47 Ft
Tej 0,2 l 189 Ft/l 38 Ft
Élesztő 0,02 kg 1180 Ft/kg 24 Ft
Cukor 0,06 kg 199 Ft/kg 12 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Narancslekvár 0,1 kg 898 Ft/kg 90 Ft
Tojás 2 db 35 Ft/db 70 Ft
       
      346 Ft: 10 = 35 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben