menu Fokhagymás pulykamellfilé sült csemegekukoricával lapcsánkával

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg pulykamellfilé
2 cső csemegekukorica
1 dl tej
3 gerezd foghagyma

Elkészítési mód:

Az ujjnyi vastagra szeletelt pulykamellfilét zúzott foghagymával jól bedörzsöljük, felöntjük tejjel, majd 24 óráig hűtőbe rakjuk érlelni. Sütés előtt a húsról papírtörlővel leitatjuk a tejet, meghintjük sóval és forró sütőlapon kb. 10-15 perc alatt mindkét oldalát szép aranybarnára pirítjuk. A rövid ideig előfőzött kukoricacsövet gyakran forgatva rostlapon a hús mellett megsütjük a csemegekukoricát.

Lapcsánka
Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
5 dkg liszt
2 dl tejföl
2 ek. olaj a sütéshez
só, bors

Elkészítési mód:

A meghámozott lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tojásokat, valamint a péppé tört fokhagymát. Sóval, őrölt fekete borssal kikeverjük. A forró rostlapot megkenjük kevés olajjal, és evőkanállal vékony lepényeket formálunk rá a tésztából. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A felesleges olajat szalvétával felitatjuk róla.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben