leves Pikáns leves

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg sertés szűzérme
10 dkg vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
5 dkg sertészsír
2 dkg őrölt édesnemes paprika
10 dkg lecsó
20 dkg zöldborsó (mirelit)
1 pohár tejföl
2 dkg liszt
0,5 dl citromlé
10 dkg citrom
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors

 

Elkészítési mód:
A hagymát, a húst kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön kész pörköltet főzünk. A pörköltet felöntjük 8 dl vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, felforraljuk, majd simára kevert tejfölös liszttel behabarjuk. Citromlével ízesítjük és krémesre főzzük. Citromkarikákkal, petrezselyemzölddel díszítve, tejföllel meglocsolva forrón tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben