Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Eperlekvárral töltött derelye

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (420 kcal/fő)

  •  
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg eperlekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azt követően forrón krumplinyomóval összetörjük, vajjal krémesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tojással, búzadarával és liszttel jól összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk, a közepébe lekvárt teszünk, majd félbehajtjuk, és a széleit körbenyomkodjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor a derelye feljön a víz tetejére, ráforralunk. Tésztaszűrővel egyenként kiemeljük, lecsepegtetjük, olajban pirított zsemlemorzsára szedjük, megforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

burgonya 0,5 kg 300 Ft/kg 150 Ft
liszt 0,2 kg 155 Ft/kg 32 Ft
búzadara 0,05 kg 215 Ft/kg 11 Ft
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 80 Ft
tojás 1 db 48 Ft/db 48 Ft
zsemlemorzsa 0,2 kg 318 Ft/kg 64 Ft
eperlekvár 0,2 kg 1138 Ft/kg 228 Ft
porcukor 0,1 kg 298 Ft/kg 30 Ft
olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
       
      662 Ft: 4 = 165 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben